Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom

sjuz - fotkaSjuz, 14. mája 2018 20:12
Ďalšie recepty »

Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcomFoto: sjuz

Máme radi hlivu, a toto je recept na pečenú hlivu, ktorý som tak trochu vylepšila :)

2
porcie
10 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

2 bal. (čerstvá)
2 ks
2 ks (alebo petržlen)
2 ks (čerstvé)
4 PL (alebo Grana Padano)
 čerstvé
2 PL
4 PL
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Bataty a paštrnák očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do mäkka.

  2. 2

    Hlivu umyjeme, odrežeme tvrdé stopky, väčšie kúsky natrháme, menšie necháme. Dáme na plech, jemne polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením (ja používam trojfarebné) a pridáme čerstvý rozmarín, šalviu, tymián. Pridáme cca deci vody a dáme do vyhriatej rúry piecť.

  3. 3

    Uvarené zemiaky s petržlenom rozmixujeme s kúskom masla a sladkou smotanou na hladký krém.

  4. 4

    Pripravíme si stratené vajíčko - do vody, ktorá je tesne pred bodom varu (tvoria sa v nej bublinky, ale nevrie ), pridáme ocot, mierne rozmiešame a do stredu vlejeme vajíčko, ktoré sme predtým rozklepli do malej misky alebo šálky. Varíme podľa veľkosti cca 4 minúty. Voda nesmie vrieť a vajíčko, aby sa nám udržalo pokope musí byť bezpodmienečne úplne čerstvé. Ja som ho dnes vybrala z kurína:)

  5. 5

    Na tanier servírujeme batatové pyré, do stredu položíme vajíčko, okolo pokladieme upečenú hlivu, posypeme napríklad pažítkou a petržlenovou vňaťkou a posypeme postrúhaným parmezánom.

    Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist