Haruľa, zemiaková placka, zemiaková baba a ja neviem, ako to ešte v ktorom kúte krajiny volajú. ? Podstatné je, že je to rýchle, Zobraziť celý popisHaruľa, zemiaková placka, zemiaková baba a ja neviem, ako to ešte v ktorom kúte krajiny volajú. ? Podstatné je, že je to rýchle, lacné a chutné. ?
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Vložíme do misky, osolíme a premiešame. Počkáme 10 minút a zbavíme ich čo najviac vody.
- 2
Pridáme pretlačený cesnak, korenie, múku a majorán a dobre premiešame.
- 3
Zmes prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme na hrúbku približne 1/2 cm.
- 4
Pečieme pri teplote 200 °C 15 minút. Potom vyberieme, otočíme a pečieme ešte 10 minút.
- 5
Po vybratí nakrájame a servírujeme s obľúbeným dipom, prípadne ja ich jedávam aj ku kyslým polievkam.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to úplne jedno. Niekomu to chutí hrubšie, niekomu jemnejšie. Na zbytok postupu to nemá žiaden vplyv. Ja preferujem na jemno.
Väčšia časť na jemno, zbytok hrubšie "rezance".
Naviac do cesta posekáme jemnú salámu a zamiešame / cca 2x2cm./
Takto to robíme v Banskej Bystrici, je to Haruľa a nijaké baby...
Odporúčam tiež vyskúšať, pridať postruhanú mrkvu- nie na kašu, ale rezance.
Má to dobrú chuť a opticky vypadá lepšie...
Videl som v Grécku, vyrážali na olivovom oleji s pradaním bravčovej masti.
Do jedla na tanieri si dávali ešte naviac extra virgin...
A Stredomorie je zdravšie ako Slovensko!
Doma vyprážame na extra virgin olivovom oleji s pridaním cca 10% bravčovej masti...
Ja netvrdím, že používanie oleja je zlé. Hovorím iba, že ja ho nepoužívam viac, ako je nutné. 🙂
V podstate som to povedal i ja...
varecha.pravda.sk/recepty/harula-s-mrkvou/41316-recept.ht...
Vyprážanie na extra virgin oliváči je barbarstvo.
Ostalo v kuríne.