Haruľa ako nákyp
Autor receptu: andys
Variácia obľúbenej zemiakovej klasiky.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na zemiakovom strúhadle. 2-3 kusy môžeme kvôli štruktúre nastrúhať na hrubo.
- K zemiakom pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, 3-5 lyžíc múky (cesto môže ostať riedke, pri pečení potom nevyschne), osolíme a dochutíme ostatnými koreninami. Zľahka premiešame.
- 2/3 množstva slaninky nakrájame na kocky a opražíme. Primiešame do zemiakovej masy.
- Keramickú nádobu vylejeme olejom, vlejeme zemiakovú masu a na vrch rozložíme zvyšok slaniny, nakrájaný na tenké plátky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút prikryté alobalom. Na posledných 10 minút alobal odstránime, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka.