Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 11. januára 2015
Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept)
Foto: afataga

Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

1-2
porcia
8 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
120 ml
2 ks
2 strúčiky
2 ČL
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som vybrala hodinu pred pripravou z chladničky, nejdem sa tu o ňom podrobne rozpisovať, mám to v iných rcp. Pred úpravou som ho posypala korením, na panvici som nechala rozpáliť štipku masti, mäso som opekala z kazdej strany cca 2 min. a posypala som soľou

    Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhej panvici som na masti opekala predvarené zemiaky. Mäso som dala do rúry na 50°, alebo ho treba zabaliť do alobalu, aby sa uvolnila šťava v ňom. Včera som potrebovala pretlak, tak som si nechala na dnes trochu vo fľaške, doliala som vínom a pretrepala som, pouzila som caberbet sauvignon

    Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice po steakoch som naliala pretlak s vínom, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, chilli nadrobno a brusnice, chvíľu som nechala redukovať za stáleho miešania.

    Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panvicu som odstavila, pridala trochu masla, nechala som ho rozpustiť a je hotovo.

    Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby ste nezabudli, ako vyzerá sneh :-)

    Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Masko je urcite fajnove,ale ten bod 5 nema konkurenciu.5
leomax
@afataga , kukám, kukám a musím prehlásiť, že tento recept je vynikajúci. Mäsa je dosť, pivnica plná dobrého vína, brusnice, ktoré som dostal k narodeninám už vedia, kde ich použijem. Veľmi sa mi páči tento recept, si kus fajnovej kuchárky :-)))
eviana
Veľmi fajný obed ste veru dnes mali... a vďaka za pripomienku toho bieleho chladivého onééé...snehom zovaného ;)
frezia68
Ej,veru,dobre si navarila :-).A do včera sme aj my mali také biele,ale pomaly mizne.
radost
pánboh zaplať za jedlo..keby si mi navarila-s chuťou by sa mi jedlo..
a tá biela krása zmizla u nás včera s daždom..
škoda..hádam sa ju stretnúť mi ešte pridá..:-)
terinka55
...sa Ti varí, keď máš takého krásneho "bodyguarda" :-)
Veľmi pekný recept!
tiginko
pokiaľ tu budeš ty so svojimi stejkami a inými lákavými receptami, ja vydržím, to sľubujem.
PS: ten sneh ti v dobrom závidím
alex37
....chutný obed si veru navarila, už som robila podľa teba panenku s hubami, len sa hanbím pridať foto /priznám sa/ lebo by som sprznila diskusiu :-)
abdul
Foto ako z ateliéru a aj havo dobre vyzírá.
Náhodou, aj my máme kúštik snehu.
kimlo
To je super!... @leomax chcel by som mať kľúč od tvojej pivnice... :-)
rea1
tanier s obedom pošli, sneh si nechaj. takmer som olízala monitor. :-))
leomax
@kimlo , tak ale to je horšie :-((( Manželka mi ho niekde schovala a ja už 2.hodiny márne hľadám. Dúfam len, že ho nemá v práci. Nerád by som tie dvere rozkopal.
paploska
nenecháme!!!! :-) a steak vyzerá výborne. a tá posledná foto ma dostala :-)
soncya
super recept, krásna foto (ty ich sypeš ľavou zadnou), len foto snehu a domýšľam si, že asi aj hava mi nezobrazuje. :(
afataga
dakujem, som rada, ze sa vam rcp paci
@tiginko vedela som, ze ty si odolna zena a to one uz skoro nemame, to bolo fotene minulu sobotu
@brambora prehanas, ale ja to vydrzim :-)
@alex37 len smelo pridaj
@elixir myslim, ze ta omacka na inom tuku a zemiaky by ti chutili
@abdul a to sa havo ani neucesala, ona furt dobre vyzira, nie ako my :-)
@kimlo startuj sem, ideme pomoct hladat @leomaxovi tie kluce
@rea1 posielam tanier so snehom :-)
@paploska spravne !!! nie sme ziadne padavky, havina pozdravuje
@soncya hura :-)
@methi ked len to
@tatranka veru bola
mariamka
kedy otvaras "steak house"? :) pozriem doprava a cela ponuka "hangerov" od teba, proste bez konkurencie :) pekne.
afataga
dakujem dievcata
@terinka55 zabudla som napisat, ze to je naopak, my musime strazit ju, aby ju ktosi neukradol :-)
@mariamka a ty budes piect kolace? tak potom nam to nemoze nevyjst :-)
mariamka
to si trafila! vychadzam z cviku, ale ked potrenujem... :)
kakao
Milý @k599 alias @hanak (zabanovaný), ---UPRAVENE REDAKCIOU---.

@shark : Teší ma, je mi cťou poznať nového pätolízača úžasnej a neprekonateľnej steakovej madam @afatagy , myslím si, že po tvojom príchode je vás už na jedno kompletné hokejové družstvo.

Ešte raz TFUJ!
1x kakao
k599
Nemilý @kakao , keďže si bol už odo mňa označený za to milé zvieratko, očakával by som od Teba niečo originálnejšie, ale ty s tvojou inteligenciou mäsiarskeho psa na to nemáš, bohužiaľ. Odpovedať mi nemusíš, nestojím o tvoje zvratky.
redakcia
Ziadame zucastnenych tejto diskusie, aby sa prestali urazat a venovali sa radsej kulinarskym temam. Dakujeme.
frezia68
Ale aké inteligentné komentáre....a čo komu sa nepáči na recepte? V ktorom bode pochybila,alebo pripálila steak?Čo sa tu riešia osobné spory? Heš na face....
leomax
Fakt sranda, a toto je vážená redakcia komentár neurážlivý, je v úplnom poriadku a týka sa len kulinárskej téme?
Tu je komentár od @kakao včera o 23.25 hod. :
: Ikona? Musím si odpľuť.
Alebo reakcia na @shark :
Teší ma, je mi cťou poznať nového pätolízača úžasnej a neprekonateľnej steakovej madam @afatagy , myslím si, že po tvojom príchode je vás už na jedno kompletné hokejové družstvo.

Ešte raz TFUJ!
Toto si nezaslúži vymazanie?
Máte fakt nejaký zvláštny meter, nepredáte, kúpim!
jozka2
Obndivujem tvoje kucharske umenie,lebo pripravit dobry steak nie je jednoduche,zo vsetkych tvojich variacii mam najradsej s tym lievikom trubkovitym.Daj vediet kedy bude rast,pridem pomoct zbierat,ale do svojho kosika.5
redakcia
@kakao ,@leomax , vase posledne komentare boli vymazane, nakolko sa netykali receptu. Ziadame vas, aby ste si osobne zalezitosti riesili inou cestou.
kakao
@redakcia : Pardon, môj komentár vyššie bol reakciou na zmazaný príspevok od @leomax , prosím teda o jeho odstránenie.
havino
@kakao , krucinal, špageta, na čo bol ten tvoj komentár na môj komentár dobrý??? a tak škaredý zároveň???
čo ma tu už za svoju účasť na vareche nepoznáš? Ked som napísala ikona, obrazne som chcela vyzdvihnúť autorku receptu, pretože musíš sám uznať, že na steaky je na vareche dobrááá, ak nie jedna z najlepších. Píšem komentár za seba, pretože ja upečiem, uvarím všetko a viem, že chutne, ale hangery a steaky v jednom, sú moja slabá stránka, preto to povznesené slovo ikona z mojej strany. Niekedy by som aj tebe napísala, že budeš, alebo si ,,ikona varechy". Nakolko ťa čítam, viem, že pridáš aj sem tam rozumný komentár, ale tu si to prešvihol, zrejme máš voči autorke antipatiu, ale až tak neprívetivý si nemusel byť.
kakao
Pre @havino : Keďže (ako sama hovoríš) čítaš viaceré komenty, určite si si musela všimnúť, že @afataga má občas istý problém s podaním kritiky pri receptoch, ktoré považuje za nekvalitné. Myslím si, že s označením „ikona“ sa spájajú nielen isté kulinárske, ale aj osobnostné predpoklady, tie však podľa môjho názoru u autorky tohto receptu absentujú. Fakt príde všetkým v poriadku komentár typu „Bŕŕŕ´“ a podobne (redakcii očividne áno, keďže ich necháva nepovšimnuté, dôkaz:  varecha.pravda.sk/recepty/parky-so-spagetami-fotorecept/5...
)? Áno, moja antipatia voči @afatage pramení z jej podania kvázi kritiky cudzích receptov. Ak som v niečom dobrý, neznamená to, že sa musím aj povýšenecky správať.
kakao
@leomax : Už sa trasiem ako huspenina, veľa sily máš len za klávesnicou (aj to len v opojení), nevieš ani písať, čo sú to, prosím ťa, pelangórie? :-)
1x kakao
kakao
Oprava: prídu všetkým v poriadku
afataga
@jozka2 dakujem, ale nepozvem, mam tajne miesto, vyzradila som len dcere, bude to predmet dedicstva :-)
afataga
no a k ostatnemu: som rada, ak sa sa rcp niekomu paci a bude sa inspirovat, komu sa nepaci, je to jeho problem, nie moj :-)
dakujem statocnym obhajcom
howhg
1x leomax
bembo
budem sa musieť prekonať čo sa týka par.pretlaku.je ho tam tak málo,že ostatné ingrediencie ho prehlušia.už je v KK
afataga
@bembo ja z teba odpadnem :-), ved aj si tie rcp vymyslam, ten pretlak tam nemusis dat vobec
zuzanka1367
Milá steaková ikona :) (to teda bola veselá diskusia) dnes pre chlapa večera od Teba z kuchyne, mám srdečne pozdravovať :) vyzerá nadmieru spokojný, aj príbor správne položil, aby som videla ako mu chutilo. Skvelý recept, srdečná vďaka...


zolik
@Zuzanka1367 (25.11.2017 18:47)
krasny steak. Ikona bude urcite nadsena ;-)
Ta diskusia bola jedna z tych zabavnejsich, redakcia nestihala mazat :-)

bubaya
Milí moji, ja by som strašne, ale strašne rada vedela, ČO je na tom recepte zlé????????????? Nerozumiem, prečo ten virvál. Nie som steakový expert, takže tomu nechápem. Prosím konkrétne odpovede: Bod 1.... bod 2....
1x zolik
zolik
@Bubaya na tomto recepte nie je absolutne nic zle. Ani v bode 1 a ani v bode 2.
Virvar sposobila az nasledna diskusia. Tuto zabavu som vtedy radsej pozorovala "z ukrytu". V tom case ich tu bolo viacej. Velka zabava bola aj pod receptom od @Radox1 "Pecena husa".
2x bubaya a haji
bubaya
@Zolik (25.11.2017 21:45)

Vďaka za vysvetlenie. Už som myslela, že som alebo slepá, alebo nerozumiem písanému textu (to sa teraz používa miesto - blbá). :)))))
afataga
@Zuzanka1367 (25.11.2017 18:47)

Velmi si ma potesila, krasne foto a ze dakujem za pozdrav, paradne masisko mas, ty si ho robila cely? Da sa aj tak, ale ja ho rozdelim na dva kusy po dlzke, ale videla som aj takto robit. No veru hned by som si prisadla, hadam by sa mi kusocek usiel :-). No a diskusie som mala uz aj veselsie, ale ani tato nebola najhorsia :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha