Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-)
Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!
1-2 porcia |
8 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som vybrala hodinu pred pripravou z chladničky, nejdem sa tu o ňom podrobne rozpisovať, mám to v iných rcp. Pred úpravou som ho posypala korením, na panvici som nechala rozpáliť štipku masti, mäso som opekala z kazdej strany cca 2 min. a posypala som soľou
- Na druhej panvici som na masti opekala predvarené zemiaky.
Mäso som dala do rúry na 50°, alebo ho treba zabaliť do alobalu, aby sa uvolnila šťava v ňom. Včera som potrebovala pretlak, tak som si nechala na dnes trochu vo fľaške, doliala som vínom a pretrepala som, pouzila som caberbet sauvignon
- Do panvice po steakoch som naliala pretlak s vínom, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, chilli nadrobno a brusnice, chvíľu som nechala redukovať za stáleho miešania.
- Panvicu som odstavila, pridala trochu masla, nechala som ho rozpustiť a je hotovo.
- Aby ste nezabudli, ako vyzerá sneh :-)