Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

1-2
porcia
8 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som vybrala hodinu pred pripravou z chladničky, nejdem sa tu o ňom podrobne rozpisovať, mám to v iných rcp. Pred úpravou som ho posypala korením, na panvici som nechala rozpáliť štipku masti, mäso som opekala z kazdej strany cca 2 min. a posypala som soľou
  2. Na druhej panvici som na masti opekala predvarené zemiaky. Mäso som dala do rúry na 50°, alebo ho treba zabaliť do alobalu, aby sa uvolnila šťava v ňom. Včera som potrebovala pretlak, tak som si nechala na dnes trochu vo fľaške, doliala som vínom a pretrepala som, pouzila som caberbet sauvignon
  3. Do panvice po steakoch som naliala pretlak s vínom, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, chilli nadrobno a brusnice, chvíľu som nechala redukovať za stáleho miešania.
  4. Panvicu som odstavila, pridala trochu masla, nechala som ho rozpustiť a je hotovo.
  5. Aby ste nezabudli, ako vyzerá sneh :-)