Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu
so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky.
Ochutíme soľou a korením a všetko v mixéri vyšľaháme
na hladký fáš. Necháme pol hodiny odpočinúť
v chlade. Lyžicou tvoríme halušky, necháme ich prevariť
v horúcej osolenej vode asi 5 minút, posadíme ich
na špargľové ragú a prelejeme vyšľahanou rizlingovou
omáčkou.
- Omáčka: Kosti zalejeme studenou vodou, pridáme
víno, maslo a zeleninu a pomaly privedieme do varu.
Na kraji sporáka necháme asi 40 minút dôjsť, potom
precedíme cez plátennú utierku a vývar redukujeme
varením na polovicu. Pridáme smotanu a všetko opäť
zredukujeme na polovicu. Ochutíme soľou, pred
podávaním vyšľaháme.
- Špargľové ragú: Špargľu olúpeme a varíme
vo vode so soľou a s cukrom asi 10 minút, podľa
hrúbky tak, aby zostala chrumkavá. Nakrájame
na pozdĺžne kúsky a prelejeme maslom.
|