Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky. Ochutíme soľou a korením a všetko v mixéri vyšľaháme na hladký fáš. Necháme pol hodiny odpočinúť v chlade. Lyžicou tvoríme halušky, necháme ich prevariť v horúcej osolenej vode asi 5 minút, posadíme ich na špargľové ragú a prelejeme vyšľahanou rizlingovou omáčkou.
  2. Omáčka: Kosti zalejeme studenou vodou, pridáme víno, maslo a zeleninu a pomaly privedieme do varu. Na kraji sporáka necháme asi 40 minút dôjsť, potom precedíme cez plátennú utierku a vývar redukujeme varením na polovicu. Pridáme smotanu a všetko opäť zredukujeme na polovicu. Ochutíme soľou, pred podávaním vyšľaháme.
  3. Špargľové ragú: Špargľu olúpeme a varíme vo vode so soľou a s cukrom asi 10 minút, podľa hrúbky tak, aby zostala chrumkavá. Nakrájame na pozdĺžne kúsky a prelejeme maslom.