Strapačky
Halušky s kyslou kapustou a so slaninou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci na oleji alebo masti dozlatista orestujeme nadrobno nasekané cibule. Prihodíme rascu, soľ a korenie.
- Kapustu posekáme na menšie časti a preložíme do misy.
- Zo slaniny odkrojíme kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Preložíme do kastróla s rozpáleným olejom alebo masťou a restujeme do zlatohneda, kým bude slanina chrumkavá.
- Kapustu prihodíme k orestovanej cibuli, podlejeme vodou a ochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme pokrievkou
a dusíme približne pol hodiny.
- Vodu na halušky osolíme a necháme zovrieť. Do misy najemno nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, obe múky, trochu soli a cesto premiešame.
- Do osolenej vriacej vody pomocou sitka na halušky
so stierkou pretlačíme cesto. Premiešame, aby sa halušky neprilepili na dno a varíme približne 2 minúty, kým halušky vyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a pridáme do kapusty. Servírujeme posypané kúskami opraženej slaniny a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
|