Tekvicová bábovka

Halloweenska bábovka (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo mixérom vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému, pridáme vanilkový cukor, žĺtky oddelené od bielkov a znovu vyšľaháme.
  2. Pripravíme si tekvicové pyré, tekvicu ošúpeme, vydlabeme, nakrájame a dáme variť do vody. Keď je tekvica mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka. Keď tekvicové pyré vychladne, pridáme ho do krému, premiešame.
  3. Následne pridáme do múku, perníkové korenie, kypriaci prášok a znovu všetko spolu vymixujeme.
  4. Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha a jemne premiešame všetko spolu.
  5. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú si predtým vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
  6. Medzitým si pripravíme citrónovú polevu, jednoducho poriadne zmiešame práškový cukor so šťavou z citróna, ak je poleva príliš hustá, pridáme 1 lyžicu horúcej vody, ak je naopak príliš riedka, pridáme ešte cukor a poriadne vymiešame. Poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Taká akurát. Polejeme ňou vychladnutú bábovku a podávame. Dobrú chuť!