Gulášová polievka po maďarsky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Slaninu nakrájanú nadrobno oškvaríme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme ju dozlatista, vmiešame na malé kocky nakrájané mäso a osmažíme ho zo všetkých strán
  2. Hrniec odložíme z platne, do hmoty vmiešame mletú papriku, prelisovaný cesnak a rascu. Doplníme trochou vývaru a dusíme.
  3. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zvyšok vývaru, privedieme k varu, do polievky zamiešame sparené, olúpané a nakrájané rajčiny, zemiaky nakrájané na kocky, svetlú zápražku z masti a múky, dobre zamiešame a varíme, až kým mäso a zemiaky nie sú celkom mäkké.
  4. Nakoniec vložíme do polievky pór nakrájaný na kolieska, majorán a necháme prejsť varom.