Gulášová polievka po maďarsky
Autor receptu: redakcia
Postup- Slaninu nakrájanú nadrobno
oškvaríme, pridáme
nadrobno nakrájanú cibuľu,
usmažíme ju dozlatista,
vmiešame na malé kocky
nakrájané mäso a osmažíme
ho zo všetkých strán
- Hrniec odložíme z platne,
do hmoty vmiešame mletú
papriku, prelisovaný cesnak
a rascu. Doplníme trochou
vývaru a dusíme.
- Keď
je mäso takmer mäkké, pridáme
zvyšok vývaru, privedieme
k varu, do polievky
zamiešame sparené, olúpané
a nakrájané rajčiny, zemiaky
nakrájané na kocky, svetlú
zápražku z masti a múky,
dobre zamiešame a varíme,
až kým mäso a zemiaky nie
sú celkom mäkké.
- Nakoniec
vložíme do polievky pór
nakrájaný na kolieska, majorán
a necháme prejsť varom.
|