Srnčí guláš
Srnčí guláš

Guláš z mladého srnca na červenom víne s brusnicami

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
Guláš z mladého srnca na červenom víne s brusnicami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
130 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks menšia
300 g (mrkva, zeler, petržlen)
150 g
300 ml
2-3 vetvičky
3 strúčiky
20 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zo srnca nakrájame na väčšie kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme ho a nakoniec pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.

  2. 2

    Restujeme a keď zmes pustí vlastnú šťavu, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku a zvyšné ingrediencie. Zatiaľ bez brusnicového kompótu, ten dáme až nakoniec. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho do misky a zmes, ktorá ostane v hrnci, rozmixujeme ponorným mixérom. Mäso vložíme naspäť, pridáme brusnicový kompót, dochutíme podľa potreby a podávame. Najlepšia príloha sú maslové halušky alebo parená kysnutá knedľa.

Recept je zaradený do kategórií:
Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre