Hovädzí guláš

Guláš z hovädziny (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájané na kocky a naložené v troche oleja, soli, rasci, mletom čiernom korení sme nechali celú noc v chladničke a guláš sme varili ďalší deň.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, potom postupne paradajkový pretlak, hustý slivkový lekvár, kremžskú horčicu, mletú červenú papriku a pridáme mäso za stáleho miešania. Podlejeme vodou, ochutíme soľou i korením a za občasného miešania zmes dusíme.
  3. Zároveň na inej panvici udusíme lečo, ktoré podľa potreby podlejeme vodou a občas zamiešame. Vydusené odstavíme.
  4. Ochutnáme mäso a keď je takmer udusené, vlejeme huby aj s vodou, v ktorej boli asi pol hodinu namočené a pridáme do gulášu aj udusené lečo. Varíme, miešame. Keď je mäso mäkké, zahustíme guláš podľa potreby zátrepkou vymiešanou z vody a hladkej múky. Miešame, necháme prevariť múku. Hotový guláš dochutíme soľou, korením, podľa vlastnej chuti.
  5. Máme radi s knedľou alebo s varenými kolienkami.