« Naspäť na tento recept

Guláš z diviaka verzia na vytlačenie

Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len odhadol... Konečný výsledok a chuť záleží od neustáleho sledovania, ochutnávania, ochucovania, a dokladnej starostlivosti o celý proces prípravy... s dobrým gulášom sa treba pohrať... :-)

Autor receptu: kimlo

Postup receptu

Mäso omyjeme, odblaníme, a nakrájame na kocky. Tiež nakrájame slaninu, cibuľu, papriku a zemiaky.
Guláš z diviaka - obrázok 1

Slaninu opražíme na masti dozlatista.
Guláš z diviaka - obrázok 2

Pridáme nakrájanú cibuľu...
Guláš z diviaka - obrázok 3

...a usmažíme do hneda...
Guláš z diviaka - obrázok 4

Pridáme paradajkový pretlak, orestujeme (restovaním stratí kyslosť), odstavíme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.
Guláš z diviaka - obrázok 5

Vrátime na sporák, pridáme mäso, soľ, mleté a celé korenia, korenie na divinu, bobkový list, chilli papričku, trocha orestujeme až sa mäso zatiahne a na miernom plameni prikryté dusíme pokiaľ mäso nezačne púšťať šťavu. Nepodlievame.
Guláš z diviaka - obrázok 6

Neskôr prihodíme za hrsť sušených húb, kocku bujónu, štipku tymiánum a pomaly dusíme do polomäka..v prípade potreby podlejeme červeným vínom.
Guláš z diviaka - obrázok 7

Pridáme za hrsť nakrájaných zemiakov, budú sa postupne rozvárať a tým guláš zahusťovať...
Guláš z diviaka - obrázok 8

..a papriku...
Guláš z diviaka - obrázok 9

Potom už len trpezlivo dusíme, občas premiešame, podlejeme, ochutnávame šťavu a keď je mäso už takmer mäkké, pridáme zvyšok zemiakov, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Pred koncom varenia dochutíme rozdrvenou sušenou majoránkou, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom.
Guláš z diviaka - obrázok 10

Suroviny




8-10
porcií
20
minút
príprava
200
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist