Zeleninový šalát

Gruzínsky šalát

Autor receptu: alena45

Nechala som sa inšpirovať tu : http://www.povarenok.ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som ich upravila tak ako sa mi to javilo podľa mojej chuti. Najviac ma zaujal tým, že sa nemusí sterilizovať.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme si zeleninu aj poháre a všetko si pripravíme dopredu. Rajčiny pokrájame na plátky, kto nechce šupky, musí si ich predtým obariť a ošúpať. Použijeme domáce rajčiny, kupované nemajú žiadnu šťavu a tú potrebujeme. Papriky nakrájame na pásiky.
  2. Uhorky prekrojíme a krájame na polkolieska, cesnak nasekáme nadrobno, nelisujeme ho.
  3. Prvé dáme do hrnca variť rajčiny, keď začnú vrieť, stíšime plameň a pridáme papriku a varíme cca 15 minút. Potom pridáme uhorky, soľ, cesnak, cukor a olej a miešame ešte toľko minút, aby sa prevarili aj uhorky. Zelenina by mala byť skoro zakrytá rajčinami. Nebojíme sa ochutiť šalát, lebo uhorky ešte do seba jeho chuť nasiaknu. Vriaci šalát nalejeme do pohárov, uzavrieme viečkom a dáme chladiť najmenej na 24 hodín do deky.