Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
400 g |
|
0,05 l |
|
100 g |
|
0,005 l |
|
0,3 l |
|
0,15 l |
|
0,3 l |
|
200 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
0,1 l |
|
0,5 ks |
|
400 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Zalejeme sójovou smotanou a vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút.
- 2
Omáčku vymixujeme a prepasírujeme. Pridáme vanilku a kokosové mlieko a redukujeme na konzistenciu omáčky, dochutíme limetkou.
- 3
Pridáme sparený kel a uvarené tagliatelle. Zmes uložíme na tanier spolu s ugrilovaným v sójovke marinovaným, okoreneným tempehom. Tempeh grilujeme krátko − asi 1 minútu z každej strany.
- 4
V recepte možno hrušku obmeniť aj jabĺčkom a pridať slivky či hocijaké sezónne ovocie. Javorový sirup možno nahradiť trstinovým cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
black-marmelade.blog.cz/0705/tempeh-sojovy-hermelin...