Grilovaný kalmár
Grilovaný kalmár

Grilovaný kalmár - Calamares a la plancha videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 8. apríla 2024

Páči sa mi pri tomto zavrieť oči a transportovať sa na španielsku pieskovú pláž.

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 strúčik
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako vidíš - podľa počtu ingrediencií - žiadna raketová veda, vyniknú prirodzené chute potvorky. Začni s výrobou salsa verde, čiže zelenej omáčky. V mixéri zmiešaj vňatku, nasekaný cesnak, šťavu z polovice citrónu, lyžicu kvalitného extra panenského oleja a dochuť soľou s korením. Prešľahaj to do konzistencie aká ti vyhovuje, ja to mám rád viac chunky.

  2. 2

    Kalmára potrebuješ dopredu trošku pripraviť na zákrok. Odrež konce chápadiel, rovnako tak aj hlavu. Telovú časť prešpikuj čínskymi paličkami, tie budú slúžiť ako ochrana spodnej časti. Zober ostrý nôž a vrchnú časť narež na cik-cak. Jednak to bude esteticky parádnejšie a lepšie sa dostanú chute dnu. Zalej lyžicou obyčajného olivového oleja, osoľ a okoreň. Ručne to premasíruj a nechaj marinovať v chladničke, kým si nerozrobíš gril.

  3. 3

    Pár minút do cieľa, všetka príprava je už za tebou. Na horúci gril polož najprv chápadlá a daj im minútový náskok. Potom ich obráť na druhú stranu a až vtedy pridaj telo kalmára, tomu treba menej času. Griluj minútu a pol - až dve (podľa veľkosti) z každej strany.

  4. 4

    Podávaj ihneď s grilovanou zeleninou, nalož tam pár lyžičiek salsy verde a dozdob plátkami citrónu.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia