« Naspäť na tento recept

Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Baklažány umyjeme, odstránime stonku a nakrájame asi na 7 mm hrubé plátky, ktoré posolíme z obidvoch strán a necháme pol hodiny odležať.

Paradajková omáčka: Feferónku prekrojíme, zbavíme jadier a nasekáme. Mandle krátko na rozpálenej panvici orestujeme a spolu s feferónkou dáme do mažiara, kde to rozdrvíme najemno. Paradajky vo vriacej vode oblanšírujeme, zbavíme šupky, vykrojíme stonkovú časť a zbavíme jadier. Tretinu rozmixujeme a ostatné nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mixované paradajky, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, 1 KL soli, 1 KL cukru, 2 PL octu a z mažiara drvené mandle s feferónkou. Necháme päť minút variť, pridáme pokrájané paradajky a varíme ďalších päť minút.

Baklažánové plátky osušíme kuchynskou utierkou, zľahka obalíme v múke. V panvici rozpálime olej a baklažán opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky dáme na tanier, pridáme paradajkovú zmes a olivy.

Suroviny




4
porcie
50
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist