Grilované špízy
Grilované špízy

Grilované zemiakové špízy so šalotkou, slaninou s klobásou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 16. mája 2021
Grilované zemiakové špízy so šalotkou, slaninou s klobásou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava

Suroviny

1 kg menšie
500 g
400 g
400 g
Dip:
200 g
200 g
1 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a povaríme v osolenej vode 10–15 minút. Necháme vychladnúť a potom nakrájame na hrubé kolieska aj so šupkou.

  2. 2

    Slaninu, klobásu a šalotku nakrájame tak, aby sme ich vedeli napichovať na špíz. Potom striedavo so zemiakmi napichujeme na špízy. Hotové špízy ukladáme na gril a pečieme a otáčame, kým nie sú hotové.

  3. 3

    Dip: Nivu nastrúhame do misky, pridáme kyslú smotanu, majonézu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Okoreníme a osolíme podľa potreby a ešte premiešame. Podávame k hotovým špízom.

Diskusia k receptu