Grilované zemiakové špízy so šalotkou, slaninou s klobásou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 16. mája 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 16. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a povaríme v osolenej vode 10–15 minút. Necháme vychladnúť a potom nakrájame na hrubé kolieska aj so šupkou.
- 2
Slaninu, klobásu a šalotku nakrájame tak, aby sme ich vedeli napichovať na špíz. Potom striedavo so zemiakmi napichujeme na špízy. Hotové špízy ukladáme na gril a pečieme a otáčame, kým nie sú hotové.
- 3
Dip: Nivu nastrúhame do misky, pridáme kyslú smotanu, majonézu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Okoreníme a osolíme podľa potreby a ešte premiešame. Podávame k hotovým špízom.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu