Grilované morčacie prsia
Grilované morčacie prsia na hrášku
Autor receptu: arnilka
Príjemné ľahké jedlo z grilovaných morčacích pŕs na zelenom hrášku.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 90 °C |
Postup
- Z morčacích pŕs nakrájame asi 75 gramové rezne, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme olejom zmiešaným s paprikou a čiernym korením, necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
- Morčacie prsia sprudka grilujeme na grilovacej panvici asi 3 - 4 minúty, obrátime kliešťami a dokončíme grilovanie z druhej strany, vložíme do vyhriatej rúry a udržiavame teplé.
- Hrášok rozmrazíme v studenej vode, scedíme, vložíme do panvice s maslom a s malým prídavkom vody, panvicu prikryjeme pokrievkou dusíme do mäkka, osolíme a jemne okoreníme.
- Servírujeme horúce, podávame 2 kusy grilovaných morčacích pŕs, ktoré osolíme a obložíme s duseným hráškom.