Grilované morčacie prsia

Grilované morčacie prsia na hrášku

Autor receptu: arnilka

Príjemné ľahké jedlo z grilovaných morčacích pŕs na zelenom hrášku.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Z morčacích pŕs nakrájame asi 75 gramové rezne, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme olejom zmiešaným s paprikou a čiernym korením, necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Morčacie prsia sprudka grilujeme na grilovacej panvici asi 3 - 4 minúty, obrátime kliešťami a dokončíme grilovanie z druhej strany, vložíme do vyhriatej rúry a udržiavame teplé.
  3. Hrášok rozmrazíme v studenej vode, scedíme, vložíme do panvice s maslom a s malým prídavkom vody, panvicu prikryjeme pokrievkou dusíme do mäkka, osolíme a jemne okoreníme.
  4. Servírujeme horúce, podávame 2 kusy grilovaných morčacích pŕs, ktoré osolíme a obložíme s duseným hráškom.