Grilované kuracie špízy

Grilované kurča

Autor receptu: podravka

Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kurča nakrájame na kocky a okoreníme. Papriku, cuketu a baklažán nakrájame na kocky rovnakej veľkosti. Z rozmarínu urobíme špíz tak, že 2/3 dĺžky každej vetvičky rozmarínu očistíme od lístkov a na vetvičku napichneme kúsky kurčaťa, papriky, cukety a baklažánu.
  2. Posypeme vegetou - Stredomorie a ugrilujeme.
  3. Lístky šalvie jemne opražíme na olivovom oleji, pridáme krájané paradajky, Prosecco, soľ a korenie. Omáčku zredukujeme a podávame ku grilovanému špízu.