Grilované kuracie špízy na špagetách z uhorky a bielej reďkovky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. júla 2023
mesačník Varecha, 30. júla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Zeleninové špagety: | |
2 ks (menšia) |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Ochutený jogurt: | |
200 g |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
|
čerstvé (petržlenová vňať, bazalka) |
|
|
Postup
-
1
Umyté neošúpané uhorky nastrúhame na špirály. Reďkovku ošúpeme pomocou škrabky a nastrúhame na špirály. Zeleninové špagety zmiešame s 1 PL limetkovej šťavy a 1 PL olivového oleja.
- 2
Kuracie prsia nakrájame pozdĺžne na plátky a napichneme ich na špajdle. Potrieme ich olejom, ochutíme mletým čiernym korením, soľou aj grilovacím korením. Opečieme na grilovacej panvici.
- 3
Biely jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom zmiešaným so soľou, primiešame 1 PL oleja a 1 PL limetkovej šťavy.
- 4
Na zeleninové špagety položíme špíz, posypeme sezamom a nasekanými bylinkami. Podávame s ochuteným jogurtom posypaným nasucho opraženými a nasekanými píniovými orieškami.
Tiež kuracie špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu