Grilované rebierka

Grilované bravčové rebierka v marináde

Autor receptu: redakcia

Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto všetci gurmáni zo všetkého najradšej rebierka držia v ruke a pekne obhrýzajú.

4
porcie
15 minút
príprava
40 (+10 grilovanie) minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do väčšieho hrnca nalejeme asi 4 l vody a pridáme doň všetky suroviny na marinádu, premiešame a vložíme rebierka. Mäso varíme prikryté na miernom ohni domäkka asi 40 minút. Rebierka vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. V menšom hrnci zahrievame všetky suroviny na omáčku okrem kečupu. Za stáleho miešania povaríme na miernom ohni asi 3 minúty, pridáme kečup a povaríme ešte asi 15 minút. Dochutíme soľou.
  3. Horúcou zmesou dôkladne potrieme uvarené rebierka a grilujeme ich nad žeravými uhlíkmi z každej strany asi 5 minút. Dávame pozor, aby omáčka skaramelizovala, ale nepripálila sa.
  4. Rebierka v marináde sú výborné aj pečené v rúre: Rebierka nakrájame na menšie časti pozdĺž kostí, ochutíme medom, mletým čili, pretlačenými strúčikmi cesnaku a worcesterskou omáčkou. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 200 °C asi 50 minút domäkka.