Grilované bažantie prsia

Grilované bažantie prsia s batatovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Bažantie prsia očistíme, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji s tymianom asi 4 minúty na miernom ohni z každej strany.
  2. Pak choi dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom pak choi orestujeme na masle.
  3. Očistené pokrájané bataty uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme, rozmixujeme na pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom. Podávame k mäsu spolu s pak choi. Môžeme pripraviť aj omáčku - skaramelizujeme cukor, pridáme červené víno a varom zredukujeme na minimum, pridáme demi glace a ešte chvíľku povaríme.