Foto: enerrgizer
výborná grilovaná rybka so šalátom z grilovaného baklažánu a pečenej papriky...niekedy treba aj niečo zdravšie :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...filety z morskej ryby nasolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať, asi tak 49 minút. Grilovaciu platňu (prípadne panvicu) rozpálime, otvoríme okno a grilujeme rybky. Hotové ich odložíme do tepla...
-
2
...nakrájame si baklažán na kolieska (hrúbka 0,76mm) a tiež ho ugrilujeme...
-
3
...z olivového oleja, citrónovej šťavy, rozdrveného cesnaku, nakrájaného póru a morskej soli so štipkou čerstvo mletého čierneho korenia si spravíme nálev...
-
4
...grilovaný baklažán nakrájame na väčšie kúsky a tiež aj pečenú papriku. Ja som ju kúpil naloženú v sladkokyslom cesnakovom náleve, ale komu sa chce, môže si ju pripraviť sám. Dobre premiešame...
-
5
...na rybku naložíme baklažánovo paprikový šalát, nalejeme manželke suché biele víno a môžeme ísť umývať okná, večera je hotová :-)...dobrú chuť
Inac s tou horkostou baklazanu to bude akesi osemetnejsie: uz som aj nechala vyplakat a bol horky, az nejeditelny, alebo som vyplakat nenechala a baklazanu nic nebolo. ta neviem