Grilovaná ryba fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 8. novembra 2010

výborná grilovaná rybka so šalátom z grilovaného baklažánu a pečenej papriky...niekedy treba aj niečo zdravšie :-)

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
500 g
3-4 strúčiky
4 PL




Postup

  1. 1

    ...filety z morskej ryby nasolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať, asi tak 49 minút. Grilovaciu platňu (prípadne panvicu) rozpálime, otvoríme okno a grilujeme rybky. Hotové ich odložíme do tepla...

    Grilovaná ryba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájame si baklažán na kolieska (hrúbka 0,76mm) a tiež ho ugrilujeme...

    Grilovaná ryba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...z olivového oleja, citrónovej šťavy, rozdrveného cesnaku, nakrájaného póru a morskej soli so štipkou čerstvo mletého čierneho korenia si spravíme nálev...

    Grilovaná ryba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...grilovaný baklažán nakrájame na väčšie kúsky a tiež aj pečenú papriku. Ja som ju kúpil naloženú v sladkokyslom cesnakovom náleve, ale komu sa chce, môže si ju pripraviť sám. Dobre premiešame...

    Grilovaná ryba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na rybku naložíme baklažánovo paprikový šalát, nalejeme manželke suché biele víno a môžeme ísť umývať okná, večera je hotová :-)...dobrú chuť

    Grilovaná ryba (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sandratamer
To myslíš pečenú papriku nakladanú z Maďarska?? No a prezraď, solil si baklažán? A keď náhodou nie, bol horký?
enerrgizer
nesolil...a horký nebol :-) a pečenú papriku som kúpil v Tescu, doteraz som tam túto značku "Melis" nevidel ...takže baklažán už nesolím...
sandratamer
V Tescu, fakt? Musím pozrieť tu v BA. Ja mám z Maďarska, jedna dobrá duša sa zmilovala a priniesla mi tri poháre, tak si ich šetrím, lebo sú božské.. No a ten baklažán sa teším že nebol horký :-) Inak aby som nezabudla, rybka aj šalátik perfektné, vďaka za inšpiráciu! :-)
julica
Pekny recept, vsetky veci su fajn a vobec nemam pocit, ze by tato dieta nejako ubrala na chuti.
Inac s tou horkostou baklazanu to bude akesi osemetnejsie: uz som aj nechala vyplakat a bol horky, az nejeditelny, alebo som vyplakat nenechala a baklazanu nic nebolo. ta neviem
tinca
@energizer nááádhera akurát, že z pečenej papriky mi je vždy zle,ale však sú tabletky,raz za čas môžeme dobré jedlo aj obležať. Pozriem tie papriky v Tescu, bez práce je to super. Tú rybku môžem nechať odležať len 48 minút?? Foto je priam výstavné.
enerrgizer
ďakujem...som rád, že sa vám recept páči. Snažil som sa nepreraziť chuť dobrej morskej ryby a preto som použil minimum korenín...odporúčam... @tinca stačí aj 48 :-)
dorisa
Dávno sme ryby nemali, ten baklažán! nejako neviem k nemu cestu, ale naozaj skusim zrealizovať tento receptík. Robíš to jedlo tak vábne, že naozaj neodolám. Recept si ukladám.
tatranka
Tá úvodná fotografia,po zväčšení,môže slúžiť ako krásny obraz na vitamíny.Príma recept!
sandratamer
Vďaka za fotku, pojdem sa pohrabať v regáloch. Ja zas odfotím tú moju u Maďarska, ale vyzerá veľmi podobne :-)
enerrgizer
ďakujem... @janger 5 bod sa páči aj mne :-), ale musím napísať, že to nebola celkom pravda, to víno bolo červené :-DDD (a nepila ho manželka, a ani tie okná sa už neumývali)
enge149
marienka44,filety z morskej ryby dostať kúpiť,ale najlepšie je kupovať tam,kde sú ryby napr.ryba ZA alebo BA má svoje predajne, a tam kúpiš vždy čerstvé a dá sa vybrať aj iné rybičky aj výrobky a majú akcie čo sa tiež oplatí aj ochutnávky..
mangold
Vyborna grilovana ryba so salatikom, vybornym popisom a krasnou fotodokumentaciou. Bod 5 ma sklamal, uz som si predstavila manzelku ako si popija dobre vinko a manzel rychlo umyva okno, aby mu z tej pochutky este nieco zostalo. Inac to nema chybu.
palokuchki
Tvoj recept vyzera chutny a ako vzdy vtipne napisany, ze sa da pri jeho citani a zasmiat. Ukladam do KK.
bozulka
@enerrgizer , je to nádhera,tiež takto robievam,len cez zimu sa mi nechce otvárať okno a hoci používam techniku aj tak sa dusíme,ale vôbec to nevadí.Náramne sa bavím tvojim mierkami.Ja používam iba "colštok" col-sem,col-tam. uver mi,že je to vynikajúce aj tak...Pečenú papriku som ešte nepoužila,musím vyskúšať.
tamik
suroviny nakúpené zajtra sa bude grilovať :)