Grilovaná ryba (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

výborná grilovaná rybka so šalátom z grilovaného baklažánu a pečenej papriky...niekedy treba aj niečo zdravšie :-)

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...filety z morskej ryby nasolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať, asi tak 49 minút. Grilovaciu platňu (prípadne panvicu) rozpálime, otvoríme okno a grilujeme rybky. Hotové ich odložíme do tepla...
  2. ...nakrájame si baklažán na kolieska (hrúbka 0,76mm) a tiež ho ugrilujeme...
  3. ...z olivového oleja, citrónovej šťavy, rozdrveného cesnaku, nakrájaného póru a morskej soli so štipkou čerstvo mletého čierneho korenia si spravíme nálev...
  4. ...grilovaný baklažán nakrájame na väčšie kúsky a tiež aj pečenú papriku. Ja som ju kúpil naloženú v sladkokyslom cesnakovom náleve, ale komu sa chce, môže si ju pripraviť sám. Dobre premiešame...
  5. ...na rybku naložíme baklažánovo paprikový šalát, nalejeme manželke suché biele víno a môžeme ísť umývať okná, večera je hotová :-)...dobrú chuť