Gratinované zemiaky so syrom

oco - fotkaoco, 6. júla 2011

Sú to naše obľúbené zapekané zemiaky,ktoré v originály majú názov pommes dauphinoise.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
1 PL
2 ks
200 ml
500 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame na plátky.Cesnak posekáme nadrobno.Do hrnca dáme rozpustiť maslo,pridáme cesnak ktorý trochu osmažíme ,pridáme smotanu,mlieko,ochutíme soľou,čerstvo mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orechom.

  2. 2

    Keď je smotana s mliekom zohriatá, pridáme plátky zemiakov dobre premiešame ešte spolu chvíľu zohrievame a potom dáme do zapekacej misy posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry piecť.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

miluna
Ďakujem za recept, urobila som dnes na obed a bolo to vyborne, akurat namiesto muskatoveho orecha som pouzila tymian.