Sú to naše obľúbené zapekané zemiaky,ktoré v originály majú názov pommes dauphinoise.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame na plátky.Cesnak posekáme nadrobno.Do hrnca dáme rozpustiť maslo,pridáme cesnak ktorý trochu osmažíme ,pridáme smotanu,mlieko,ochutíme soľou,čerstvo mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orechom.
- 2
Keď je smotana s mliekom zohriatá, pridáme plátky zemiakov dobre premiešame ešte spolu chvíľu zohrievame a potom dáme do zapekacej misy posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry piecť.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu