Granadír
Granatiersky pochod (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.
4 porcie |
40 minút príprava |
23 minút na 160 °C |
Postup
- Každý rok kupujem od susedkinho otca zemiaky. Tento rok sa im urodili maxi zemiaky, takže jeden váži pol kila. Do hrnca som dala vodu vložila celé zemiaky a uvarila.
- Uvarené zemiaky som vybrala na krájaciu dosku, ošúpala...
- ...nakrájala na malé kocky.
- Z vajec s pridávaním polohrubej múky som zmiesila polotuhé cesto.
- Cesto som rozvaľkala na tenko a nakrájala na malé kocky.
- V osolenej vode uvarila a scedila, troška poliala olejom, aby sa nezlepili.
- Pridala som nakrájané zemiaky.
- V malej rajničke som dala roztopiť masť, keďže slanina je úplne prerastená mäsom, pridala som pokrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla do zlatohneda, napokon som pridala mletú červenú papriku a mleté korenie.
- Zmes som pridala ku granadíru...
- ...a všetko zmiešala.
- Podávala som so zaváranými drobnými cibuľkami.
Prajem vám dobrú chuť.