Granadír

Granatiersky pochod (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.

4
porcie
40 minút
príprava
23 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Každý rok kupujem od susedkinho otca zemiaky. Tento rok sa im urodili maxi zemiaky, takže jeden váži pol kila. Do hrnca som dala vodu vložila celé zemiaky a uvarila.
  2. Uvarené zemiaky som vybrala na krájaciu dosku, ošúpala...
  3. ...nakrájala na malé kocky.
  4. Z vajec s pridávaním polohrubej múky som zmiesila polotuhé cesto.
  5. Cesto som rozvaľkala na tenko a nakrájala na malé kocky.
  6. V osolenej vode uvarila a scedila, troška poliala olejom, aby sa nezlepili.
  7. Pridala som nakrájané zemiaky.
  8. V malej rajničke som dala roztopiť masť, keďže slanina je úplne prerastená mäsom, pridala som pokrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla do zlatohneda, napokon som pridala mletú červenú papriku a mleté korenie.
  9. Zmes som pridala ku granadíru...
  10. ...a všetko zmiešala.
  11. Podávala som so zaváranými drobnými cibuľkami. Prajem vám dobrú chuť.