Granadír

Granadír s čerstvým šalátom v zálievke

Autor receptu: helena10

Môj dnešný chutný obed.

Postup

  1. Najprv som si pripravila šalát z čerstvej zeleniny so zálievkou a nechala v chlade. Šalátové listy som zaliala sladkokyslou zálievkou, ktorú som vymiešala z uvedených surovín podľa vlastnej chuti.
  2. Na granadír vopred varím kocky zemiakov v osolenej vode. Následne uvarím fliačky (tiež v osolenej vode s troškou oleja). Zo scedených zemiakov si nechám trochu vývaru. Množstvo vývaru zo zemiakov, ako aj množstvo ostatných surovín závisí od počtu stravníkov...
  3. Nalievam ho do zmesi horúceho rozpusteného oleja a masla, na ktorom chvíľku spením mletú červenú papriku a potom s vývarom chvíľku varím. Vsypem do toho scedené uvarené zemiaky, premiešam a pridám ich k uvareným a tiež scedeným fliačkom v inej miske, kde to všetko poriadne premiešam. Podľa potreby osolím.
  4. Na tanieri ozdobím nakrájanou čerstvou cibuľkovou vňaťou. A dám si k tomu šalát.