Plnené kapustné listy
	        Golubce 
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Kapustu dáme variť do osolenej vody, do ktorej sme pridali ocot, aby sa nerozvárala. Potom stred kapusty (hlúb) vyrežeme a opatrne oddelíme listy. Do vody si dáme spariť ryžu, ktorú potom scedíme. 
 - Mäso zomelieme, pridáme sparenú ryžu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cibuľu opraženú na masti s červenou paprikou. Vypracujeme zmes, ktorou plníme kapustné listy a tvarujeme do kornútika. 
 - Naplnené kapustné listy vložíme do hrnca a zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s cukrom a so soľou. Varíme asi 30 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |