Glazúrované jablká plnené pečienkami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme do nádoby a pridáme maslo, hnedý cukor a citrónovú šťavu. Na silnom ohni orestujeme, potom oheň stíšime a restujeme, až kým sa jabĺčko takmer nerozvarí. Potom ponorným mixérom vymiešame na hladké pyré.
  2. Očistenú a na drobné kocky nakrájanú šalotku prudko orestujeme, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň a krátko osmažíme. Potom pridáme koreniny a podlejeme vínom. Krátko spolu povaríme a nakoniec dochutíme soľou.
  3. Zvyšné 4 jablká ošúpeme, rozpolíme a odrežeme konce, aby stabilne stáli. Opatrne vydlabeme vnútro. Položíme na papier na pečenie rozpolenou časťou dolu, potrieme medom a pri teplote 160 oC pečieme 10 až 15 minút. Počas pečenia ešte niekoľkokrát potierame medom.
  4. Na záver upečené vydlabané jablká položíme na tanier, dnu vložíme kuraciu pečeň, zakryjeme odrezanou vrchnou časťou jablka a okolo jablka polejeme jablkovým pyré.