Glazúrované jablká plnené pečienkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme do nádoby a pridáme maslo, hnedý cukor a citrónovú šťavu. Na silnom ohni orestujeme, potom oheň stíšime a restujeme, až kým sa jabĺčko takmer nerozvarí. Potom ponorným mixérom vymiešame na hladké pyré.
- Očistenú a na drobné kocky nakrájanú šalotku prudko orestujeme, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň a krátko osmažíme. Potom pridáme koreniny a podlejeme vínom. Krátko spolu povaríme a nakoniec dochutíme soľou.
- Zvyšné 4 jablká ošúpeme, rozpolíme a odrežeme konce, aby stabilne stáli. Opatrne vydlabeme vnútro. Položíme na papier na pečenie rozpolenou časťou dolu, potrieme medom a pri teplote 160 oC pečieme 10 až 15 minút. Počas pečenia ešte niekoľkokrát potierame medom.
- Na záver upečené vydlabané jablká položíme na tanier, dnu vložíme kuraciu pečeň, zakryjeme odrezanou vrchnou časťou jablka a okolo jablka polejeme jablkovým pyré.
|