Bravčová krkovička

Fritovaná krkovička so zemiakovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. 600 g krkovičky bez kosti nakrájame na 4 porcie, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian podľa chuti. Pečieme v uzavretej nádobe v rúre vyhriatej na 100 °C asi 30 minút.
  2. Potom jednotlivé porcie krkovičky obalíme najskôr v rozšľahaných vajciach, potom v panko strúhanke a fritujeme v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
  3. Pečené papriky: Dve farebné papriky pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C asi 15 minút, vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme spariť. Papriku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kusy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
  4. Zemiaková pena: Očistené zemiaky uvaríme domäkka, scedíme, pridáme k nim mascarpone a vyšľaháme do hladkej peny, dochutíme soľou.
  5. Dip: Zelené korenie v náleve rozdrvíme a zmiešame s majonézou, dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
  6. Horčicové semienka uvaríme vo vode, scedíme, dochutíme octom, olivovým olejom a soľou.
  7. Bravčovú krkovičku podávame so zemiakovou penou, pečenými paprikami, s majonézou zo zeleného korenia, horčicou a sezónnymi bylinkami.