Slaný koláč
Francúzsky quiche so slaninkou
Autor receptu: redakcia
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí.* Plnky si môžete vytvárať od výmyslu sveta. Pokojne použite namiesto pórika jarnú cibuľku, papriku či pretlačený cesnak.
4 porcie |
20 (+ chladenie) minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.
- Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou, prikryjeme alobalom a nasypeme naň suchú fazuľu.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť. Fazuľu si odložíme na ďalšie pečenie quiche.
- Pripravíme plnku. Pór nakrájame nadrobno a krátko povaríme v osolenej vode. Necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme na panvici a pridáme k póru. Premiešame, nasypeme na predpečené cesto a zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka. Zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom.
- Pečieme ďalších 25 minút.