Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke videorecept
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom určite vyskúšajte. Recept Zobraziť celý popisV tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom určite vyskúšajte. Recept je z mojej stránky www.fitrecepty.sk a z knihy Fit recepty 3.diel. Dúfam, že vám bude chutiť tak ako nám :)
porcie
príprava
na 205 °C
Foto: fitka3010
Postup
-
1
Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.
- 2
Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na “špagety”.
- 3
Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.
- 4
Hotové mäso podávame s tekvicovými “špagetami” a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom. Dobrú chuť! :)
Tiež špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to "raz za rok staci" poznam. Taketo recepty su do kolonky "ked som sama doma".
Takéto typy jedál (s nižším obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín) odporúčam najmä na spestrenie zdravého jedálnička, do diéty pri chudnutí a podobne. Chutí to skvelo, je to jednoduché na prípravu a navyše sa od toho nepriberá. Samozrejme, veľkým chlapom ktorí si potrpia na poriadnu dávku sýteho jedla takéto jedlá na pravidelnej báze neodporúčam, možno raz za čas na oživenie jedálnička - ak holdujú trochu netradičnejším jedlám :)