Cestoviny

Fit penne so špenátom a s treskou

Autor receptu: gerfi

Chcela som vyskúšať aj iné varianty cestovín ako klasické pšeničné, tak som kúpila penne z červenej šošovice a mrkvy. Na obale bol recept na cestoviny s tuniakom, ktorého som doma nemala, tak som si to trošku upravila s ingredienciami, čo dala chladnička a mraznička.

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Kým sa varia, pripravíme omáčku.
  2. Rozmrazené filety tresky nakrájame na menšie kúsky/ kocky. Na panvici rozohrejeme ghee maslo, pridáme kúsky tresky, posolíme. Po chvíľke pridáme čerstvý špenát a premiešame. Necháme asi 10 minút popražiť, priebežne premiešame. Pridáme smotanu na varenie, dochutíme muškátovým orieškom, prípadne čiernym mletým korením a asi 10 minút ešte necháme podusiť.
  3. K omáčke primiešame uvarené scedené cestoviny. Podávame ešte prípadne posypané nastrúhaným parmezánom a s čerstvými paradajkami. Dobrú chuť.