Pečená ryba

Fish & chips na plechu

Autor receptu: redakcia

Filety zo pstruha s ochutenou strúhankou pečené spolu so zemiakmi z jedného pekáča.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté zemiaky aj so šupkou nastrúhame na veľmi tenké lupienky. Zmiešame ich s rozdrveným cesnakom, so štipkou soli a s 1 PL olivového oleja. Rovnomerne ich rozložíme na jednu polovicu plechu.
  2. Filety zo pstruha potrieme zvyšným olejom a uložíme ich na druhú polovicu plechu vedľa zemiakov.
  3. Na prípravu bylinkovej strúhanky rozmixujeme toastový chlieb s citrónovou kôrou, so semienkami fenikla, s tymianom, nasekanou petržlenovou vňaťou a so štipkou soli. Ochutenú strúhanku rovnomerne nasypeme na rybie filety a jemne pritlačíme.
  4. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút dozlatista.
  5. Podávame horúce s majonézou a kečupom.