Pečená ryba
Fish & chips na plechu
Autor receptu: redakcia
Filety zo pstruha s ochutenou strúhankou pečené spolu so zemiakmi z jedného pekáča.
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté zemiaky aj so šupkou nastrúhame na veľmi tenké lupienky. Zmiešame ich s rozdrveným cesnakom, so štipkou soli a s 1 PL olivového oleja. Rovnomerne ich rozložíme na jednu polovicu plechu.
- Filety zo pstruha potrieme zvyšným olejom a uložíme ich na druhú polovicu plechu vedľa zemiakov.
- Na prípravu bylinkovej strúhanky rozmixujeme toastový chlieb s citrónovou kôrou, so semienkami fenikla, s tymianom, nasekanou petržlenovou vňaťou a so štipkou soli. Ochutenú strúhanku rovnomerne nasypeme na rybie filety a jemne pritlačíme.
- Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 20 minút dozlatista.
- Podávame horúce s majonézou a kečupom.