Treska

Filety z tresky na kôprovej omáčke

Autor receptu: bugout

Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za kôpor a trochu upravil...

Postup

  1. Filety nakrájame na rovnaké kúsky, ideálne je keď sú aj rovnako hrubé. Posolíme a pokoreníme.
  2. Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme cesnak a mletý muškátový orech, zaprášime múkou a urobíme zápražku. Zalejeme mliekom a keď omáčka prevrie, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, mletý muškátový orech, soľ a korenie. Na omáčku poukladáme filety z ryby.
  3. Dáme do rúry vyhriatej 195 °C a pečieme odkryté 25 minút.
  4. Ak je po vytiahnutí omáčka moc hustá, tak vyberieme rybu a omáčku doriedime mliekom a podľa potreby ešte dochutíme.
  5. Pôvodný recept robil autor Tomasz Strzelczyk asi v troch rôznych nádobách, panvica, potom hrniec a nakoniec pekáč. Ja som to robil všetko v tomto (foto je ešte z prvého pokusu so špenátom).