File Pangasius s cuketou a zeleninou.

Autor receptu: jarbra

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé.Necháme na sitku odkvapkať.Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto ):
  2. Do misky dáme filé,pridáme šťavu z citróna,korenie na ryby,olivový olej.Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky na 2 hodiny.
  3. Na plech poukladáme file.Vrch obložíme marinádovou cuketou alebo (inou zeleninou ), pozri recept ,,Grilovaná cuketa,,´.Cuketu nešupeme,narežeme na kolieska alebo pozdlžne.Necháme v marinade 30 minút.
  4. Takto pripravene dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri strednej teplote asi 20 minút.Vhodna prííloha :čerstvá zelenina alebo šalat.
  5. Kto má rad omáčky môže si priprávit:Jogurty zmiešame s majonézou,pridáme cibuľku ,uhorky ,mrkvu (uvarenú )pokrajane na drobno,dochutíme soľou,citrónovou šťavou.Zamiešame a pred podávaním file polejeme omáčkou.Vrch omáčky posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
  6. alebo zakládnu marinádu :Trochu vody ,ocot alebo šťavu z citróna,čierne celé korenie,nove korenie celé,bobkový listok ,cibuľku,korenie rybacie a soľ. Varíme na miernom ohny asi 15 minút.S marinádou si polejeme file.