Fazuľový prívarok
Fazuľový prívarok alebo hustá polievka
Autor receptu: princvarecha
Rýchle a lacné jedlo do pár eur, vhodné aj ako rýchla večera.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Fazuľu dáme do hrnca, zalejeme 2 dl vody a dáme variť.
- Pridáme malý bujón alebo korenie podľa chuti.
- Smotanu s múkou rozmiešame, aby neboli hrudky a pridáme do hrnca k fazuli, varíme, kým sa zredukujú suroviny (10-15 minút).
- Cibuľu (ja osobne preferujem červenú a 2 strúčiky cesnaku nadrobno) osmažíme s pokrájaným údeným mäsom alebo klobáskou.
- Pečivo opečieme na zvyšnom oleji z mäsa či klobás do chrumkava, nakrájame na malé kocky a môžeme podávať.
- Pre kyslejšiu chuť môžeme pridať do taniera lyžičku octu či citrónovej šťavy.