Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok alebo hustá polievka

Autor receptu: princvarecha

Rýchle a lacné jedlo do pár eur, vhodné aj ako rýchla večera.

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu dáme do hrnca, zalejeme 2 dl vody a dáme variť.
  2. Pridáme malý bujón alebo korenie podľa chuti.
  3. Smotanu s múkou rozmiešame, aby neboli hrudky a pridáme do hrnca k fazuli, varíme, kým sa zredukujú suroviny (10-15 minút).
  4. Cibuľu (ja osobne preferujem červenú a 2 strúčiky cesnaku nadrobno) osmažíme s pokrájaným údeným mäsom alebo klobáskou.
  5. Pečivo opečieme na zvyšnom oleji z mäsa či klobás do chrumkava, nakrájame na malé kocky a môžeme podávať.
  6. Pre kyslejšiu chuť môžeme pridať do taniera lyžičku octu či citrónovej šťavy.