Fazuľová polievka

Fazuľovo-hrášková polievka

Autor receptu: blissofplants

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme si olej vo veľkom hrnci a jemne si opražíme nakrájaný pór.
  2. Pridáme bobkový list, zopár feniklových semienok, nakrájanú zelerovú stonku, stonku feniklu, sušené bylinky a nadrobno nakrájaný cesnak.
  3. Fazuľu opláchneme, pridáme do hrnca, zalejeme vodou (1 a pol litra bude stačiť zatiaľ). Varíme aspoň hodinu.
  4. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zvyšnú zeleninu. Pridáme do polievky a zalejeme zvyšnou vodou. (Ak máte radi 'riedkejšiu ' polievku, môžete priliať viac vody).
  5. Dobre ochutíme a varíme kým fazuľa a zelenina sú uvarené.
  6. Úplne na záver pridáme hrášok a varíme ešte 10 minút. Ak treba, dochutíme.