Fazuľové mňam (fotorecept)
Autor receptu: lukulienka
Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako
uvaria kuchárky, alebo viem, že by to podobné aj tak nejedla.
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kocky, aj zemiaky si nachstáme na kocky.
- Mrkvu dvakrát prekrojíme pozdĺžne na štvrtiny a potom nakrájame na drobno.
- V panvici rozpálime olej, pridáme trochu mletej rasce, štipku čierneho mletého korenia (pre deti by sa nemalo dávať, ale moje je už väčšie, tak znesie), opražíme mrkvu a potom mäso. Trochu prisolíme.
- Pridáme ale dve deci ryžového mlieka, nech sa mäso tak do polovice uvarí.
- Potom pridáme zemiaky a podľa potreby ešte podlejeme mliekom. (Ja osobne preferujem už hotové ryžové mlieko v tetrapaku, pretože mu fermentácia pridáva príjemnú sladkastú chuť). Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, ale treba dávať pozor, pretože to mlieko dosť kypí :-(
Keď sú už aj zemiaky uvarené, pridáme vodou opláchnutú konzervovanú fazuľu - stačí, aby sa prehriala.
- Šťavy by tam malo ostať tak primerane, aby sa to ešte dalo zahustiť kukuričným alebo zemiakovým škrobom (rozrobeným v pár lyžičkách vody alebo ryžového mlieka). Podľa potreby ešte dosolíme, pridáme nasekanú kôprovú vňať.
A je hotovo.
Ak sa stane, že čosi ostane aj pre mňa, tak to studené zajedám chlebom s náterkovým maslom :-)