Fazuľové mňam (fotorecept)

Autor receptu: lukulienka

Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky, alebo viem, že by to podobné aj tak nejedla.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kocky, aj zemiaky si nachstáme na kocky.
  2. Mrkvu dvakrát prekrojíme pozdĺžne na štvrtiny a potom nakrájame na drobno.
  3. V panvici rozpálime olej, pridáme trochu mletej rasce, štipku čierneho mletého korenia (pre deti by sa nemalo dávať, ale moje je už väčšie, tak znesie), opražíme mrkvu a potom mäso. Trochu prisolíme.
  4. Pridáme ale dve deci ryžového mlieka, nech sa mäso tak do polovice uvarí.
  5. Potom pridáme zemiaky a podľa potreby ešte podlejeme mliekom. (Ja osobne preferujem už hotové ryžové mlieko v tetrapaku, pretože mu fermentácia pridáva príjemnú sladkastú chuť). Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, ale treba dávať pozor, pretože to mlieko dosť kypí :-( Keď sú už aj zemiaky uvarené, pridáme vodou opláchnutú konzervovanú fazuľu - stačí, aby sa prehriala.
  6. Šťavy by tam malo ostať tak primerane, aby sa to ešte dalo zahustiť kukuričným alebo zemiakovým škrobom (rozrobeným v pár lyžičkách vody alebo ryžového mlieka). Podľa potreby ešte dosolíme, pridáme nasekanú kôprovú vňať. A je hotovo. Ak sa stane, že čosi ostane aj pre mňa, tak to studené zajedám chlebom s náterkovým maslom :-)