Foto: tornadolue
Chcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila som a nikdy by som si nepomyslela, že ma fazuľa Zobraziť celý popisChcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila som a nikdy by som si nepomyslela, že ma fazuľa môže tak milo prekvapiť svojou chuťou.
Postup
-
1
Fazuľu si namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, ale 1 hrnček si necháme.
- 2
Vo woku alebo veľkej panvici si rozpálime olej. Na strednom plameni opečieme nakrájanú cibuľu, za občasného miešania ju opekáme 5 minút. Na 20 sekúnd pridáme roztlačený cesnak a potom začneme po lyžiciach pridávať fazuľu. Roztlačíme ju na kašu veľkou lyžicou a pridáme ďalšiu fazuľu a stále ju opekáme. A takto pokračujeme, až kým neroztlačíme všetku fazuľu. Keď treba, prilejeme vodu. Nakoniec fazuľovú kašu osolíme.
- 3
Takmer na všetkých obrázkoch, ktoré som našla, mala fazuľa konzistenciu ako zemiaková kaša a priznám sa, že ma práve preto veľmi nelákala. Ale objavila som video, v ktorom ju chlapík pripravil tak, že bolo vidno aj zopár fazuliek, nespravil z toho úplnú kašu a to sa mi pozdávalo viac. Aj preto, že očividne toto jedlo pripravoval s láskou :-) Ja som refried beans potrebovala ako surovinu do iného jedla, ale nabudúce si ich určite pripravím ako samostatné jedlo a zabalím do tortilly.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu