Fazuľová kaša
Fazuľová kaša s restovanými dubákmi a feniklom
Autor receptu: redakcia
Postup- Fazuľu necháme namočenú vo vode 6 až 12 hodín. Potom ju uvaríme s cesnakom domäkka. Scedíme ju a prepasírujeme cez
jemné sitko. Prepasírovanú fazuľovú kašu podlejeme asi 1 dl vody, osolíme, pridáme cibuľu dozlatista opraženú na masti a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pred koncom pridáme pár
strekov worcesterskej omáčky a dosolíme.
- Dubáky pomaly restujeme na masle
dohneda. Poprášime práškom zo sušených
húb, podlejeme smotanou, osolíme, okoreníme
a povaríme do zhustnutia omáčky.
- Fenikel pokrájame priečne na asi pol centimetra hrubé plátky, premiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.
|