Zeleninový eintopf
Zeleninový eintopf

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 3. decembra 2018
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept)
Foto: kucharka

Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a veľmi chutné. A hlavne z jedného hrnca!

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-750 g
3-4 ks
250-400 g lúpané
1 ks
2 strúčiky
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme. V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryté varíme asi tak 45 minút. Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi sympatické jedlo a rada ho skúsim. Naozaj potrebuje 45 minút varu?
kucharka
@Farbuska , ďakujem. Ono je to 45 min aj s tým opekaním... ale toto jedlo ozaj chutí lepšie ak je to všetko mäkké a chute sú poprepájané ako vo vývare.
Pekný deň.
mijaita
Recept jsem dovezla z reckeho Samosu, trosku jiny, jak pises v uvodu, mnoho variaci. Miluju to jidlo! Ono to chutove bude velmi podobne. V tom mem nejsou brambory. Kdybys chtela, muzu ti ho dat. Podle tebe uvarim take, tahle jidla se nikdy nepreji!
2010
Vyborne jedlo, suseda babka robi, ale klasicky.Myslim ze tomu hovori fasolakia lathera - plavajuce v oleji.Aj ked varili kedysi s ovela menej masom potrebovali kalorie, tak tie zeleninove jedla utopili v olivovom oleji do ktoreho si macali chleba.
haji
Nojo, zmražené fazulové lusky jsou už tepelně opracované. Ale čerstvé, zvláště vzrostlé lusky, potřebují své. Pěkný receptík. Jsem milovnice zelených fazolek, recept se mi hodí, děkuji!
kucharka
@Mijaita , ďakujem a áno, prosím, daj aj tvoj recept. Rada skúšam nové veci.

@Zinnajdha , ďakujem, som rada.

@2010 , áno olej bol a je dôležitý. Okrem kalórií sa ale môžu pridať aj iné veci ... ja napríklad, keď mám v chladničke otvorenú fľašku vína, tak na začiatku do hrnca šupnem za pohárik ..:-))

@Haji , ďakujem. S mrazenými fazuľkami to môže byť rýchla večera pre pracujúce rodiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia