Fasolakia - zelené fazuľky po grécky fotorecept
Foto: kucharka
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a veľmi chutné. A hlavne z jedného hrnca!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.
-
2
Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.
-
3
Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme. V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.
-
4
Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.
-
5
Prikryté varíme asi tak 45 minút. Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.
Pekný deň.
@Zinnajdha , ďakujem, som rada.
@2010 , áno olej bol a je dôležitý. Okrem kalórií sa ale môžu pridať aj iné veci ... ja napríklad, keď mám v chladničke otvorenú fľašku vína, tak na začiatku do hrnca šupnem za pohárik ..:-))
@Haji , ďakujem. S mrazenými fazuľkami to môže byť rýchla večera pre pracujúce rodiny.
Dobru noc.