Fasolakia - zelené fazuľky po grécky fotorecept
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a veľmi chutné. A hlavne z jedného hrnca!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.   
- 
                                                    2
                                                    Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.   
- 
                                                    3
                                                    Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme. V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.   
- 
                                                    4
                                                    Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.   
- 
                                                    5
                                                    Prikryté varíme asi tak 45 minút. Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Pekný deň.
@Zinnajdha , ďakujem, som rada.
@2010 , áno olej bol a je dôležitý. Okrem kalórií sa ale môžu pridať aj iné veci ... ja napríklad, keď mám v chladničke otvorenú fľašku vína, tak na začiatku do hrnca šupnem za pohárik ..:-))
@Haji , ďakujem. S mrazenými fazuľkami to môže byť rýchla večera pre pracujúce rodiny.
Dobru noc.