Zeleninový eintopf
Zeleninový eintopf

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 3. decembra 2018
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept)
Foto: kucharka

Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a veľmi chutné. A hlavne z jedného hrnca!

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-750 g
3-4 ks
250-400 g lúpané
1 ks
2 strúčiky
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme. V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryté varíme asi tak 45 minút. Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.

    Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi sympatické jedlo a rada ho skúsim. Naozaj potrebuje 45 minút varu?
@Farbuska , ďakujem. Ono je to 45 min aj s tým opekaním... ale toto jedlo ozaj chutí lepšie ak je to všetko mäkké a chute sú poprepájané ako vo vývare.
Pekný deň.
Recept jsem dovezla z reckeho Samosu, trosku jiny, jak pises v uvodu, mnoho variaci. Miluju to jidlo! Ono to chutove bude velmi podobne. V tom mem nejsou brambory. Kdybys chtela, muzu ti ho dat. Podle tebe uvarim take, tahle jidla se nikdy nepreji!