Farebná paprika plnená červenou kapustou s rascou /fotorecept/
Foto: izabella929
Už sa hlási jeseň aj na záhradke..pozbierala som poslednú úrodu papriky..boli už iba všelijaké krivé a malé, ale škoda nechať na poli, keď sa Zobraziť celý popisUž sa hlási jeseň aj na záhradke..pozbierala som poslednú úrodu papriky..boli už iba všelijaké krivé a malé, ale škoda nechať na poli, keď sa urodilo...časť papriky som naplnila kapustou a zbytok, taký mrňavý som pokrájala a urobila krásnu farebnú čalamádu..
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Papriku som potriedila..rozdelila som ich podľa toho, ktoré sa dajú plniť a ktoré sú už iba na čalamádu...
-
2
vytriedené papriky
-
3
červená kapusta
-
4
pokrájala na rezance spolu s cibuľou a na strúhadle som nastrúhala kôli peknej farbe aj tekvičku hokkaido..na 2 hodiny som to všetko nasolila a nechala zmäknúť...
-
5
papriku som umyla, očistila a nechala dole hlavou odkvapkať..
-
6
Po 2 hodinách som kapustu poriadne vyžmýkala od šťavy, ktorú počas oddychovania pustila a takú som začala plniť do paprík...
-
7
pripravila som si poháre a papriku som natlačila do pohárov tak, aby sa ich čím viac zmestilo..našla som na záhrade aj menší mrňavý karfiol a som ho pridala do pohárov na vrch...
-
8
zaliala nálevom a na vrch nasypala približne 10-12ks. celej rasce...nálev:4l vody,1 l.ocot,350g.cukor,100g.soľ..sterilizovala som na 80st. 20min. nezvyknem ju sterilizovať,,ale táto paprika už bola prezretá a tvrdá,tak som to neriskla...inak dám zovrieť nálev a horúcim na 3x zalievam a pridám konzervačný prostriedok a zatvorím..
-
9
Hotová paprika...inak je stým dosť veľa práce,málokto sa venuje takému plneniu papriky...ale chuť sa nedá porvnať so žiadnou zaváraninou...ak si ju predsa rozhodnete urobiť,prajem vám dobrú chuť..
Ale to je dobre, lebo mozme obdivovat tieto tvoje umelecke diela. Skoda, ze nemam zahradu:-((( Ale pre istotu si ich ukladam.
A kde chodis na tu inspiraciu? To len tak hodis ockom po nazbieranej zelenine, ovoci a ides nato?