Farebná paprika plnená červenou kapustou s rascou /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Už sa hlási jeseň aj na záhradke..pozbierala som poslednú úrodu papriky..boli už iba všelijaké krivé a malé, ale škoda nechať na poli, keď sa urodilo...časť papriky som naplnila kapustou a zbytok, taký mrňavý som pokrájala a urobila krásnu farebnú čalamádu..

360 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Papriku som potriedila..rozdelila som ich podľa toho, ktoré sa dajú plniť a ktoré sú už iba na čalamádu...
  2. vytriedené papriky
  3. červená kapusta
  4. pokrájala na rezance spolu s cibuľou a na strúhadle som nastrúhala kôli peknej farbe aj tekvičku hokkaido..na 2 hodiny som to všetko nasolila a nechala zmäknúť...
  5. papriku som umyla, očistila a nechala dole hlavou odkvapkať..
  6. Po 2 hodinách som kapustu poriadne vyžmýkala od šťavy, ktorú počas oddychovania pustila a takú som začala plniť do paprík...
  7. pripravila som si poháre a papriku som natlačila do pohárov tak, aby sa ich čím viac zmestilo..našla som na záhrade aj menší mrňavý karfiol a som ho pridala do pohárov na vrch...
  8. zaliala nálevom a na vrch nasypala približne 10-12ks. celej rasce...nálev:4l vody,1 l.ocot,350g.cukor,100g.soľ..sterilizovala som na 80st. 20min. nezvyknem ju sterilizovať,,ale táto paprika už bola prezretá a tvrdá,tak som to neriskla...inak dám zovrieť nálev a horúcim na 3x zalievam a pridám konzervačný prostriedok a zatvorím..
  9. Hotová paprika...inak je stým dosť veľa práce,málokto sa venuje takému plneniu papriky...ale chuť sa nedá porvnať so žiadnou zaváraninou...ak si ju predsa rozhodnete urobiť,prajem vám dobrú chuť..