Farebná paprika plnená červenou kapustou s rascou /fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Už sa hlási jeseň aj na záhradke..pozbierala som poslednú úrodu papriky..boli už iba všelijaké
krivé a malé, ale škoda nechať na poli, keď sa urodilo...časť papriky som naplnila kapustou a
zbytok, taký mrňavý som pokrájala a urobila krásnu farebnú čalamádu..
360 minút príprava |
20 minút na 80 °C |
Postup
- Papriku som potriedila..rozdelila som ich podľa toho, ktoré sa dajú plniť a ktoré sú už iba na čalamádu...
- vytriedené papriky
- červená kapusta
- pokrájala na rezance spolu s cibuľou a na strúhadle som nastrúhala kôli peknej farbe aj tekvičku hokkaido..na 2 hodiny som to všetko nasolila a nechala zmäknúť...
- papriku som umyla, očistila a nechala dole hlavou odkvapkať..
- Po 2 hodinách som kapustu poriadne vyžmýkala od šťavy, ktorú počas oddychovania pustila a takú som začala plniť do paprík...
- pripravila som si poháre a papriku som natlačila do pohárov tak, aby sa ich čím viac zmestilo..našla som na záhrade aj menší mrňavý karfiol a som ho pridala do pohárov na vrch...
- zaliala nálevom a na vrch nasypala približne 10-12ks. celej rasce...nálev:4l vody,1 l.ocot,350g.cukor,100g.soľ..sterilizovala som na 80st. 20min. nezvyknem ju sterilizovať,,ale táto paprika už bola prezretá a tvrdá,tak som to neriskla...inak dám zovrieť nálev a horúcim na 3x zalievam a pridám konzervačný prostriedok a zatvorím..
- Hotová paprika...inak je stým dosť veľa práce,málokto sa venuje takému plneniu papriky...ale chuť sa nedá porvnať so žiadnou zaváraninou...ak si ju predsa rozhodnete urobiť,prajem vám dobrú chuť..