Fánky

Fánky

Autor receptu: valina

Fánky sú skvelé na fašiangy.

30
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame. Potom pridáme žĺtky, kyslú smotanu a rum, vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Ak by bolo cesto husté, pridáme ešte trochu vlažného mlieka.
  2. Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát a vykrajujeme kosoštvorce, ktoré v strede prekrojíme radielkom.
  3. Vysmážame v oleji, do ktorého pridáme ½ Cery. Vysmažene fánky dávame na obrúsok odkvapkať. Preložíme na misu a posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.