Fánky

Fánky (fotorecept)

Autor receptu: slavkabis

Tento recept mám z babkinej starej knihy.* Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla... Tieto fánky nesmú chýbať počas fašiangov u nás ako dezert ku kávičke.

16
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme ho hodinu odstáť na linke.
  2. Následne cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku stebla. Pomocou radielka alebo noža cesto krájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého spravíme jeden alebo dva zárezy.
  3. Jednotlivé kúsky smažíme v horúcom oleji alebo masti.
  4. Vychladnuté fánky pred podávaním posypeme práškovým cukrom.