Fánky
Fánky (fotorecept)
Autor receptu: slavkabis
Tento recept mám z babkinej starej knihy.* Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla...
Tieto fánky nesmú chýbať počas fašiangov u nás ako dezert ku kávičke.
16 porcií |
30 (+ odležanie cest minút príprava |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme ho hodinu odstáť na linke.
- Následne cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku stebla. Pomocou radielka alebo noža cesto krájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého spravíme jeden alebo dva zárezy.
- Jednotlivé kúsky smažíme v horúcom oleji alebo masti.
- Vychladnuté fánky pred podávaním posypeme práškovým cukrom.