Fánky
Fánky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aktuálne na tieto fašiangové dni... Za pár minút sa poteší celá rodina.
30 ks porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Suroviny na cesto...
- Múku a prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme cukor a soľ. Postupne pridáme žĺtky, zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto (za mňa cesto vypracoval mixér, mám bolesti ruky).
- Cesto po vypracovaní necháme 30 minút odpočinúť.
- Cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime, valčekom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pokrájame radielkom na štvorčeky a v strede urobíme zárezy, viď foto.
- Olej rozpálime a na miernom plameni vysmážame fánky z oboch strán do zlatista, ukladáme na papierovú utierku. Horúce posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.