Fánky

Fánky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Aktuálne na tieto fašiangové dni... Za pár minút sa poteší celá rodina.

30 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto...
  2. Múku a prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme cukor a soľ. Postupne pridáme žĺtky, zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto (za mňa cesto vypracoval mixér, mám bolesti ruky).
  3. Cesto po vypracovaní necháme 30 minút odpočinúť.
  4. Cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime, valčekom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pokrájame radielkom na štvorčeky a v strede urobíme zárezy, viď foto.
  5. Olej rozpálime a na miernom plameni vysmážame fánky z oboch strán do zlatista, ukladáme na papierovú utierku. Horúce posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.