Komentáre k receptu:
  • kvakac - fotkakvakac 4. septembra 2019 o 18:08

    To paráda, dal by som si hoci hneď. Prosím prezraď to máš formu na tie guľky. Veď sú ako s formičky.
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 4. septembra 2019 o 18:51

    @kvakac , forma boli moje dve dlane a trpezlivosť...)ďakujem za komentár..
    @zareaguj
     1x haji
  • ancicka - fotkaancicka 4. septembra 2019 o 19:40

    Super, Spišské džatky.
    @zareaguj
  • marika9 - fotkamarika9 4. septembra 2019 o 19:50

    To sa už potom nevarí?
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 4. septembra 2019 o 19:53

    @marika9 ,to sa už iba papka,,,
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 4. septembra 2019 o 19:54

    @ancicka ,áno sú to vaše spišské dzadky,,,,
    @zareaguj
  • elenas - fotkaelenas 4. septembra 2019 o 20:43

    Ukážkové džatky sa Ti podarili, ako perličky.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarhaji 4. septembra 2019 o 21:02

    Pěkný recept, léty prověřený a pořád in. Jsem na tom podobně jako @kvakac s otázkou na formu. Ráda bych dala testovací vzoreček, maličký - pohladit chuťové kanálky. Na tajňačku, aby žlučník nevěděl. Kouzelná fota. Děkuji za přiblížení, milá Izi, je fajn poznávat takové dobroty.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkafrezia68 4. septembra 2019 o 21:46

    Ako by ich jedna mater mala- precízne rovnaké. To u nás doma pre rýchlosť večere,mamka mala kastrólik s roztopeným maslom,v rukách 2 lyžice,jednu namočila do masla,nabrala zmes zemiakov,trocha urovnala a hádzala na taniere zaradom,posypala upraženou slaninou (alebo stačilo len to maslo),pažitka,alebo petržlen a kyslé mlieko . Fajnotka :-).
    @zareaguj
     1x radost
  • radox1 - fotkaradox1 4. septembra 2019 o 23:51

    toto ti naozaj vyslo.
    @zareaguj
     1x teenushka
  • mijaita - fotkamijaita 5. septembra 2019 o 00:15

    Džadky se tu množej jak pagačiky, nejen tenhle odkaz....
    » varecha.pravda.sk/recepty/spisske-dzatky-fotorecept/48926...

    Varecha jede nazpatek? :-)
    I když pripomenuti receptu se hodi.
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 07:47

    @mijaita , nesledujem koľko tu je receptov na niektoré jedlá, nezaujímam sa o to, dávam si recepty do svojho albumu..je dobre, že sa ľudia vracajú k receptom starých materí, lebo sa aspoň vyhnú tomu, čo sa dnes preferuje na našich trhoch, aspoň občas jeme zdravé jedlá..
    @zareaguj
     2x hubata, radost
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 07:52

    @frezia68 , moja milá vy to poznáte lepšie, ja som južanka a u nás skôr paprikáš a perkelt a keď už jednoduché tak lečo..len končeky prstov som si namočila do masla, lebo som prišla na to, že keď si dlane namastím, neurobím také pekné guľky..nikdy som toto jedlo nerobila..nemajte mi to za zlé..inak je to veru vynikajúce..vďaka za komentár.-)
    @zareaguj
     2x haji, frezia68
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 07:53

    @radox1 , mne by to ani nechutilo, keby každá bola inej veľkosti..ale na to, že som to gúľala prvý krát, boli ako tak skoro rovnaké..)vďaka za komentár..)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 07:57

    @haji , milá moja, keď som ich začala gúľať a ukladala som ich na misu dokola, lebo som sa najprv bála, že sa mi zlepia, boli ozaj ako korálky..ako pribúdali, tak sa tým viac začali páčiť..viem si ich predstaviť aj ako prílohu k nejakému mäsu..pekné a aj chutné..ďakujem pekne za komentár.-)
    @zareaguj
     1x haji
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 07:58

    @elenas , ďakujem pekne za komentár.-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 5. septembra 2019 o 11:48

    @mijaita (5.9.2019 00:15)
    A to vadí? Jdou objevit - drobné niance v surovinách, postupu, teplotách atd. A nebo neobjevit - i to je často dobrá zpráva pro realizaci receptu. Vše je o výběru. A jak píše Izi, vkládá recept také pro sebe, svoji potebu, záměr. Varecha nejede nazpět, v tomto směru je otevřená. Nic nového pod sluncem, i na jiných stránkách o vaření, receptech je to stejno. Přeji hezký den!
    @zareaguj
  • abstinent1975 - fotkaabstinent1975 5. septembra 2019 o 12:48

    Výborný nápad!
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 5. septembra 2019 o 14:16

    @haji (5.9.2019 11:48)

    Je mi to jedno, jen jsem se pozastavila nad tim, ze nekdo si da tu praci. Ovsem v nekterych pripadech to chapu :-)
    @zareaguj
     1x haji
  • izabella929 - fotkaizabella929 5. septembra 2019 o 14:25

    @mijaita ,keby si ten niekto nedal tu prácu,tak by ten niekto nemal 1300 receptov. ..a samé sem určite nenaskakali,,,mňa práca v kuchyni baví je mojím koníčkom,,
    @zareaguj
     1x hubata
  • používateľ nemá avatarsafflower 5. septembra 2019 o 16:10

    Klobuk dole pred tolkym sulanim guliciek. U nas sa to robilo lyzicou a jedlo sa to s omackou, ktora pripominala slany puding. Zial, neviem sa dopracovat k receptu. A na veceru pekne z oboch stran opecene na masti...
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 6. septembra 2019 o 19:13

    Na Spiši sa jedia aj na sladko: poliate maslom a bohato posypané kr. cukrom, z čoho sa urobí chutnučká šťava...
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 7. septembra 2019 o 08:24

    @safflower ,tiež veľmi zaujímavé,také jednoduché jedlo a ma mnoho variácií,,,ďakujem pekne za komentar,,,
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 7. septembra 2019 o 08:26

    @garanco ,nuž na sladko si to tiež viem predstaviť,musím vyskúšať,mám rada sladké kaše,krupicovu,ružovú,,bude aj zemiaková,,ďakujem pekne za komentár,,
    @zareaguj
     1x garanco
  • používateľ nemá avatarmahreb 7. septembra 2019 o 09:42

    Připomíná mi to babiččiny škubánky. (děda jim říkal kucmoch). Postup stejný, jenom je vykrajovala lžicí namočenou v másle a sypala mletým mákem s cukrem a mastila přehřátým máslem. A u sousedů také se škvarky a kyselou okurkou. Jen si pamatuji, že byly z brambor na podzim, z raných je babička nedělala. Bohužel nevím proč a už se nezeptám, babička byla nar. 1891.
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 7. septembra 2019 o 12:23

    @mahreb (7.9.2019 09:42)

    Tak tak, a delam tak dodnes jak pises :-)
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 7. septembra 2019 o 13:42

    @mahreb (7.9.2019 09:42)

    Predtým hovorili (aj moja mama), že skoré zemiaky majú veľa vody, a tak je jedlo mazľavé. Asi nebolo toľko odrôd zemiakov, ako dnes...
    @zareaguj
     1x hubata
  • peliska - fotkapeliska 9. septembra 2019 o 12:10

    Na nich sme vyrástli,píšu sa s T. Džatky.
    @zareaguj
  • hubata - fotkahubata 9. septembra 2019 o 13:03

    Tak je @mahreb , skoré zemiaky nie sú vhodné na cesto s múkou. Voľakedy boli len jeden druh zemiakov čo sa týka kvality i keď tvar a farby boli rôzne: rohlíčky na šalát, ružové boli na pečenie v trúbe.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 9. septembra 2019 o 13:29

    @peliska (9.9.2019 12:10)

    Slovník slovenského jazyka uznáva obidva výrazy - džatky aj džadky. Takže oboje je správne.
    @zareaguj
     1x garanco
  • izabella929 - fotkaizabella929 9. septembra 2019 o 13:55

    Je už september,takže zemiaky nové už nie sú,,,práve je zber zemiakov na zimné uskladnenie,,,
    @zareaguj
  • lubavuska - fotkalubavuska 9. septembra 2019 o 15:51

    U nás doma na sladko... poliate maslom, posypané kryštal. cukrom ... z toho sa urobí úžasná šťavička, potom sa na vidličku napichne gulička a namáča sa v tej šťavičke, ako deti (5 kúskov) sme sedeli okolo jednej misy a zapíjali sme ich mliekom - to je moje detstvo...tešili sme sa na to skoro každý piatok :-)
    @zareaguj
     1x radost
  • izabella929 - fotkaizabella929 17. septembra 2019 o 16:22

    @lubavuska ,ako dieťa som bola strašne zlá jedáčka,pamätám si len na fučku, ktorú som nechcela tiež jesť..))môže to byť vynikajúce aj na sladko, však zo zemiakov sa robia i guľky, pirohy a všetko je takmer na sladko..ďakujem pekne za komentár.-)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist