Dvojfarebný medový rez
Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
4x7 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Med a rastlinný tuk rozpustíme v miske a necháme trochu vychladnúť. Hladkú múku, práškový cukor, kakao, sódu a vajcia zmiešame, pridáme vlažný tuk s medom a zamiesime polotuhé cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, vyvaľkáme ich a pečieme na opačnej strane plechu pri 200 °C približne 7 minút. Upečené cesto pomocou stierky zosunieme z plechu a necháme vychladnúť.
- 3
Na plnku uvaríme z mlieka, múky a kryštálového cukru hustú kašu. Vychladnutú kašu zmiešame s maslom. Pláty cesta postupne naplníme a vrstvíme na seba. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou a necháme do druhého dňa zmäknúť. Krájame horúcim nožom na úhľadné rezy.
Tiež medový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj tu niekto odpovedá na komentáre.Už som sa tu viackrát pytala o radu na rôzne recepty a odpoveď žiadna.
Je nám ľúto, ale odpoveď na Vašu otázku sme od pani cukrárky nedostali. Ponúkame Vám veľmi podobný recept aj s rozmermi plechu: varecha.pravda.sk/recepty/farebne-medove-rezy-fotorecept-...
Veríme, že budete spokojná.
Ďakujem pekne.