Medový zákusok
Medový zákusok

Dvojfarebný medový rez

Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
Dvojfarebný medový rez
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
80 minút
príprava
4x7 minút
na 200 °C

Suroviny

3 PL
100 g
600 g
300 g
3 PL
3 KL
3 ks
Plnka:
800 ml
8 PL
16 PL
250 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Med a rastlinný tuk rozpustíme v miske a necháme trochu vychladnúť. Hladkú múku, práškový cukor, kakao, sódu a vajcia zmiešame, pridáme vlažný tuk s medom a zamiesime polotuhé cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, vyvaľkáme ich a pečieme na opačnej strane plechu pri 200 °C približne 7 minút. Upečené cesto pomocou stierky zosunieme z plechu a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na plnku uvaríme z mlieka, múky a kryštálového cukru hustú kašu. Vychladnutú kašu zmiešame s maslom. Pláty cesta postupne naplníme a vrstvíme na seba. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou a necháme do druhého dňa zmäknúť. Krájame horúcim nožom na úhľadné rezy.

Diskusia k receptu

zahra
Najlepsie medove rezy, skoro zmäknu a su velmi jemne.
brcko
Aký veľký plech by mal byť?Idem vyskúšať.
brcko
@Brcko (30.12.2017 14:07)

Aj tu niekto odpovedá na komentáre.Už som sa tu viackrát pytala o radu na rôzne recepty a odpoveď žiadna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia