Dusený maslový losos

Autor receptu: dr

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať (15 minút).
  2. Do panvice dáme trocha vody (cca 0,5 dcl), vhodíme do nej 3 jemne roztlačené strúčiky cesnaku a necháme prevrieť, aby voda nasiakla cesnakovou chuťou. Potom vložíme porcie lososa, prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút dusiť. Po 5-tich minútach lososa obrátime, prikryjeme a 5 minút ešte dusíme z druhej strany. Voda sa po tomto čase vydusí. Odokryjeme, na lososa uložíme kúsky masla (podľa chuti), vypneme oheň, prikryjeme a necháme zhruba 10 minút "oddychovať", aby sa prepojili všetky chute.
  3. Ako príloha môžu byť varené zemiaky so soľou a kmínom. Po uvarení zemiaky scedíme, pridáme maslo (na dve porcie zemiakov som dala veľkú polievkovu lyžicu masla), maslo necháme v horúcich zemiakoch rozpustiť a premiešame. Hotové ochutíme ešte nasekanou pažítkou.